VZW verbonden aan UCLouvain

Let's talk efficiency !

0800 21 332

Taalcursussen in uw school

Le CLL organise aussi des cours de langues dans les écoles primaires et secondaires

Bent u directeur van een school, lid van een bestuursorgaan of een ouder van een student en u wilt taalcursussen in uw school organiseren?

Sinds een aantal jaren organiseert de afdeling 'Kids & Teens " van CLL cursussen voor kinderen en tieners in scholen. Zoals de cursussen in onze centra zijn deze cursussen bedoeld om de deelnemers een vreemde taal en een andere cultuur te leren en om hun motivatie om te leren en vooruitgang te boeken te ontwikkelen.

Ons doel is om ze de basisprincipes van fonetische taal te leren, communicatieve vaardigheden en basiswoordenschat in situaties van het dagelijkse leven te beheren en dit alles op een leuke en constructieve manier!

Onze afdeling "Kids & Teens" is samengesteld uit een algemeen verantwoordelijke, een coördinator van de (extra) schoolopleiding en een leraar op school die gespecialiseerd is in cursussen voor jongeren. Dit team zal samen met de de verantwoordelijke(n) van het project binnen de school de aan de orde gestelde feiten analyseren, de specifieke doelstellingen van het project definiëren, een trainingsprogramma op maat van de doelstellingen opmaken, de opleidingen organiseren en coördineren en opvolgen tot het einde van de sessie.

Analyse van het project en definitie van de specifieke doelstellingen van de opleiding

Tijdens een eerste bijeenkomst tussen CLL en de projectmanager analyseren we samen de verschillende aspecten van de voorgestelde opleiding (pedagogische, organisatorische, logistieke). We herkaderen de algemene doelstellingen van de opleiding in functie van de behoefteanalyse, vermeld in de specifieke beschrijvingen.

Opmaken van de opleidingen

Nadat de pedagogische doelstellingen en de organisatorische inhoud van de opleiding zijn vastgelegd, wordt door de verantwoordelijke van "Kids & Teens" van CLL een "opleidingsverloop" opgesteld, rekening houdend met elk publiek, de leerstof die tijdens de opleiding moet worden gezien en de verdeling ervan volgens de voorziene sessies.

Organisatie en coördinatie van het programma

Tijdens de opleiding bent u voortdurend in contact met onze verantwoordelijken van "Kids & Teens" : de cursuscoördinator van de (extra) schoolsessies beheert de "logistieke" organisatie van de opleidingen en de pedagogische verantwoordelijke van "Kids & Teens " is belast met het opvolgen van de trainers en waakt over de kwaliteit van de cursus.

Contacteer ons

Contacteer ons voor een op maat gemaakte analyse van uw taaltrainingsproject. Ons gespecialiseerde team zal u graag ontvangen om samen een programma op maat van uw behoeften voor te stellen.

Meer info over onze afdeling Kids & Teens :

  • Nicolas Charlot : n.charlot@cll.be - 010 47 06 25
  • Valérie Blondin : v.blondin@cll.be - 010 47 06 06

Taalcursussen in uw school