VZW verbonden aan UCLouvain

Let's talk efficiency !

0800 21 332

Cursussen Frans

CLL Language Centres werd in 1984 opgericht door de Universiteit van Louvain-la-Neuve (UCLouvain) en organiseert taaltrainingen voor volwassenen, tieners, kinderen en bedrijven.

Onze Franse afdeling organiseert since meer dan 30 jaar een brede waaier aan intensieve Franse taalopleidingen en combineert dit met een ontdekkingstocht doorheen de Belgische Franstalige cultuur.

De geografische en historische verbondenheid met de Universiteit biedt ons de mogelijkheid jullie te verwelkomen op 2 universiteitscampussen. De ene in het kosmopolitische Brussel, tevens hart van Europa, de andere in Louvain-la-Neuve, een internationale universiteitsstad.

Zoeken: JaarcursussenExamens

 

2019-2020 Jaarcursussen

Groep cursussen

Cursussen Frans

12u / week gedurende 2 weken, 's morgens
Plaats: Brussel

4u / week gedurende 10 weken, 's morgens of avond
Plaats: Brussel, Louvain-la-Neuve

3u / week gedurende 13 weken, zaterdagochtend
Plaats: Brussel

2u / week gedurende 10 weken, 's avonds
Plaats: Brussel, Louvain-la-Neuve

 

Individuele cursussen

Cursussen Frans Privé

25u / week gedurende 1 week, the whole day
Plaats: Brussel, Louvain-la-Neuve, Luik

"A la carte"
Plaats: Brussel, Louvain-la-Neuve, Luik

 

Taalworkshops

Taalworkshops Frans

3u workshop, in de namiddag
Plaats: Brussel, Louvain-la-Neuve

 

Conversatieworkshops

French Conversation Clubs

Conversation Club gedurende 10 weken, 's morgens
Plaats: Brussel

 

Culturele bezoeken

Culturele bezoeken in het Frans

Ontdek Brussel elke vrijdag, van 13u30 tot 16u30, in het Frans:

  • zijn verleden en heden,
  • haar rijkdom en haar uitdagingen,
  • zijn wijk en de mensen die er wonen,
  • zijn goede adressen en geheime hoeken.

Enkele voorbeelden van thema's: Belgische chocolade, Vlaamse Primitieven en Bruegel, Art Nouveau, Magritte, bier, comic strips,...

Alle deelnemers aan de Franse taalopleidingen van het CLL kunnen tijdens de duur van hun opleiding gratis een bezoek brengen.

We verwelkomen graag andere deelnemers tegen een vergoeding van 20 euro per bezoek. Neem contact op met CLL Brussel.

 

Franse examens

CLL is een officieel erkend examencentrum voor de "Test d'Evaluation de Français". Het examen, georganiseerd door de Kamer van Handel en Industrie van Parijs, biedt de kandidaat een taalkundige röntgen van hun niveau in het Frans.

Frans examen in Brussel met CLL

Overnachting

Als meertalig land, gelegen in het hartje van Europa en op een steenworp van Parijs, Londen en Amsterdam, is België een aantrekkelijke bestemming om Frans te leren en tevens de Franstalige cultuur op te snuiven.

De hoofdstad Brussel is kosmopoliet en multicultureel en is tevens de thuisbasis voor een aantal Europese instellingen, de NAVO en een groot aantal internationale organisaties.

Er zijn tal van bezienswaardigheden waaronder de middeleeuwse Grote Markt en de wondermooie huizen in art-nouveaustijl echte aanraders zijn. Steden als Gent, Brugge en Leuven zijn gemakkelijk te bereiken bestemmingen en je kan er de fantastische Vlaamse architectuur aanschouwen. Natuurliefhebbers halen hun hart op tijdens een bezoek aan de Ardennen of de Hoge Venen. Ook een uitstap naar Belgische kust loont de moeite.

 

Overnachting in Brussel

Gastfamilie

Wil je de Franse taal in het dagelijkse leven beoefenen, dan is overnachten bij een gastfamilie allicht de beste keuze voor jou. Elke familie werd zorgvuldig geselecteerd op basis van hun warm onthaal en hun openheid naar andere culturen toe.

Je neemt actief deel aan het dagelijkse leven van de familie. Je neemt zowel het ontbijt als het avondmaal samen met hen.

De gastfamilies wonen in de buurt van de CLL campus of zijn makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Wens je in een gastfamilie te overnachten, dan neem je contact op met CLL Brussel.

Studio's, kamers, appartementen

CLL werkt samen met de vereniging Brussels Destination. Zij bieden gepersonaliseerde verblijfplaatsen aan voor langere verblijven in Brussel. Gelieve ons jouw voorkeur te geven betreffende het type verblijfplaats dat jou het beste past. Wij brengen je dan in contact met Brussels Destination.

Opmerking: gezien de grote vraag naar verblijfplaatsen in Brussel vragen wij je zo snel mogelijk te reageren.

 

Overnachting in Louvain-la-Neuve

Studentkamer

Dit is de meest populaire manier van overnachten op de Belgische universiteitscampus.

Studenten krijgen zo de kans om autonoom te zijn en tegelijk een sociaal leven te leiden tussen andere studenten.

Meestal betrekt de student een individuele kamer in een huis of appartement tussen andere studenten. In elke kamer staat er een bed, een wastafel, een kast en een bureel. De gemeenschappelijke delen worden ook gebruikt door de andere bewoners van het huis of appartement. In de centrale leefruimte (eetplaats, salon) vind je een ruime keuken. De badkamer is meestal gemeenschappelijk.

Wil je een studio of kamer reserveren, dan je neem je best meteen contact op met onze partner Génération Campus (32 10 47 50 77). Vermeld er meteen bij dat je net bent ingeschreven voor een module bij CLL.

Gastfamilie

Je kan ook overnachten bij een gastfamilie in de buurt van Louvain-la-Neuve. Je krijgt er een aparte slaapkamer en je ontbijt samen met de familie. De badkamer wordt gedeeld met de familieleden.

Wens je in een gastfamilie te overnachten, dan neem je contact op met CLL Louvain-la-Neuve.