VZW verbonden aan UCLouvain

Let's talk efficiency !

0800 21 332

Certificaat Nederlands als Vreemde Taal (CNaVT)

Sterke punten

Het Certificaat Nederlands als Vreemde Taal (CNAVT) is een officieel examen dat uw taalvaardigheid in het Nederlands test.

Formule

  • Duur : één dag
  • Lesroosters : van 9 tot 12 en van 13 tot 16 uur
  • Talen : Nederlands
  • Plaatsen : CLL Brussel
  • Aantal uren : 6 uur

Groepen

Individueel examen, vindt plaats vanaf 4 inschrijvingen

Niveau

A2 - B1 - B2 - C1

Doelen

Middels het examen behaalt u een internationaal erkend cerfiticaat van uw vaardighed in het Nederlands.

Pedagogische aanpak

Afhankelijk van uw niveau kunt u zich inschrijven voor één van volgende examens :

[A2] Maatschappelijk Informeel (INFO)

Dit examen bestaat uit situaties uit de persoonlijke levenssfeer, zoals persoonlijke boodschappen lezen, informatie uit een folder halen, persoonlijke interesses toelichten enzovoort. Dit examen valideert het niveau A2 van het Europees Referentiekader voor talen.

[B1] Maatschappelijk Formeel (FORM)

Dit examen bestaat uit situaties uit de publieke levenssfeer, zoals instructies begrijpen, officiële correspondentie lezen, formulier invullen, formeel verzoek formuleren, om informatie vragen enzovoort. Dit examen valideert het niveau B1 van het Europees Referentiekader voor talen.

[B2] Zakelijk Professioneel (PROF)

Dit examen bestaat uit situaties uit de publieke levenssfeer, zoals instructies begrijpen, officiële correspondentie lezen, formulier invullen, formeel verzoek formuleren, om informatie vragen enzovoort. Het examen valideert het niveau B2 van het Europees Referentiekader.

[B2] Educatief Startbekwaam (STRT)

Dit examen test de taalvaardigheid in het Nederlands op de werkvloer in Vlaanderen, Nederland of in een buitenlands bedrijf waar (een deel van) het werk in het Nederlands gebeurt. Het is vooral geschikt voor mensen die werkzaam zijn in de zorgsector of een administratief beroep uitoefenen. Het examen valideert het niveau B2 van het Europees referentiekader.

[C1] Educatief professioneel (EDUP)

Voor hogeropgeleide volwassenen (18+) die willen functioneren in een uitdagende kennis- of communicatiegerichte functie:in het hoger onderwijs, als docent Nederlands als Vreemde Taal in eigen land of als onderzoeker in een Nederlandstalige academische context; als lesgever in het Vlaamse of Nederlandse basisonderwijs, voortgezet of secundair onderwijs;als werknemer in een professionele organisatie of bedrijfsomgeving die een gevorderde kennis van het Nederlands voor zakelijke communicatie vereist. Dit examen valideert niveau C1 van het Europees Referentiekader.

Kies uw taal en plaats om de beschikbare data voor deze formule te zien: