Hulp en vragen

Welke methode gebruikt CLL?

Al onze taaltrainingen volgen een structuur die we zelf ontwikkeld hebben. Zo boekt u zo veel mogelijk vooruitgang.

Cursusduur: 1 à 16 weken

1. Plaatsingstest

Voor de lessen van start gaan, legt u een online plaatsingstest* af. De uitslag van die test bepaalt de groep die voor u het meest geschikt is.

2. Lesinhoud

Onze cursussen draaien rond uw behoeften. Die nemen we op in elk programma. We willen vooral bereiken dat u in echte situaties vol vertrouwen kunt communiceren: op het werk, thuis, in uw sociaal leven of tijdens uw academische carrière.

Luister- en spreekvaardigheid vormen de grondslag van onze cursussen. Dat betekent hoegenaamd niet dat u geen kans krijgt om lees- en schrijfvaardigheid in te oefenen! Zo verkrijgt u een algemeen begrip van de taal en bereikt u sowieso uw volledige potentieel.

Algemene, culturele of beroepsthema’s worden aangekaart naargelang de behoeften van de deelnemers.

3. Evaluatie van uw vooruitgang

Tijdens heel uw training zorgen wij ervoor dat u op de hoogte blijft van uw vooruitgang. U krijgt voortdurende feedback.

Op het einde van elk CEFR-niveau krijgt u van ons een eindevaluatie waarmee u zich in het Europees referentiekader kunt situeren.

Na de taaltraining helpen wij u om zelf aan de taal te blijven werken. We geven u waardevolle tips mee voor autonoom leren en oefenen.

 

* Online plaatsingstesten zijn niet mogelijk voor de volgende talen: Italiaans, Portugees, Arabisch, Russisch, Chinees en Japans. Testen voor deze talen worden afgenomen tijdens het eerste lesmoment.

 

Was dit artikel nuttig?