Algemene voorwaarden

 

Identiteit van de vereniging

VZW CLL – Centres de Langues – Place de l’Université, 25 – B-1348 – Louvain-La-Neuve – B.C.E. : 0431.176.282
Tel: +32 (0) 10 47 06 06 – E-mail: contact@cll.be – Website: www.cll.be Online contactformulier: https://www.cll.be/fr/contact
Live chat: u kunt een transcriptie ontvangen van uw chat met het CLL, op voorwaarde dat u uw e-mailadres invoert aan het begin van het gesprek.

Algemene informatie en definities

Deze algemene verkoopsvoorwaarden regelen alle relaties tussen de VZW CLL – Centres de Langues (hierna “CLL” of “het CLL” genoemd) en haar klanten, tenzij uitdrukkelijk en schriftelijk anders overeengekomen door het CLL. Door het loutere feit van het plaatsen van een bestelling aanvaardt de klant deze algemene verkoopsvoorwaarden, waarbij hij afziet van de algemene en bijzondere voorwaarden vermeld in zijn eigen bestelbonnen, brieven of handelsdocumenten, zelfs als deze met de hand werden opgesteld vóór of na het opstellen van onze documenten.

Het woord “cursus” dat in deze voorwaarden wordt gebruikt, staat voor een opleidingseenheid op een bepaalde datum gedurende een bepaald aantal uren (ex. een 2-uur durende cursus op 28 februari van 9 tot 11 uur.).
– Het woord “sessie” dat in deze voorwaarden wordt gebruikt, staat voor een compleet cursusprogramma (ex. een sessie van 30 uur Engelse les op A2-niveau, die begint op 22 januari en eindigt op 12 april).

In overeenstemming met artikel 5.226 van het Burgerlijk Wetboek doet “overmacht” zich voor wanneer een van de partijen niet in staat is om zijn verplichtingen uit hoofde van het contract na te komen om redenen waarvoor hij niet verantwoordelijk is (er kan hem geen schuld worden verweten in de zin van artikel 5.225 van het Burgerlijk Wetboek). Hierbij wordt rekening gehouden met het onvoorzienbare en onvermijdelijke karakter (de gevolgen konden ondanks alle zorgvuldigheid niet worden vermeden) van de belemmering in de nakoming. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, stakingen, ziekte van leerkrachten, klimatologische gebeurtenissen, gezondheidscrisissen, oorlogen, enz.

De brochures / webaanbiedingen van het CLL zijn te goeder trouw opgesteld volgens de op het ogenblik van de redactie beschikbare informatie. Eventuele fouten of wijzigingen worden aan de klant meegedeeld in de vorm van eenerrata of kennisgeving van wijzigingen.

In bepaalde omstandigheden (waaronder het optreden van een geval van overmacht in de zin van artikel 3), kan het CLL zich genoodzaakt zien om een bepaalde opleiding tijdelijk of definitief te annuleren, maar blijft het uiteraard beschikbaar om de klant een alternatief aan te bieden.

De klant is ertoe gehouden het CLL alle nuttige informatie te verstrekken die hem uitdrukkelijk wordt gevraagd of die redelijkerwijs het goede verloop van de opleiding kan beïnvloeden. Als de klant onjuiste informatie verstrekt waardoor er extra kosten ontstaan voor het CLL, dan worden deze kosten in rekening gebracht aan de klant.

Het CLL kan de klant de kosten aanrekenen die voortvloeien uit de wijzigingen die de klant aanbrengt aan de initiële reservering.

Registratie

Vanaf het ogenblik van de inschrijving is de klant definitief en onherroepelijk gebonden aan het CLL, ongeacht de betaling van een voorschot en onder voorbehoud van de artikelen 10° en 11° hierna.

Je kunt je inschrijven voor een cursus via telefoon, e-mail of in een van de CLL-centra. Na ontvangst van hun registratie ontvangen klanten een directe bevestiging van hun registratie in de vorm van een persoonlijk overhandigd document, per post of per e-mail. Registratie zoals uiteengezet in deze bevestiging verplicht de klant om de cursus bij te wonen tijdens de periode en op de tijdstippen zoals aangegeven in dit document.

De klant kan zich ook online inschrijven via de website van het CLL (www.cll.be) of via een van zijn verwante sites. In dit geval verbindt de klant zich er door het bevestigen van de boeking onherroepelijk toe om de gekozen opleidingssessie bij te wonen. Zodra hun registratie is gevalideerd, ontvangen klanten een directe bevestiging van hun registratie per e-mail. Registratie zoals uiteengezet in deze bevestigingsmail verplicht de klant om de cursus bij te wonen tijdens de periode en op de tijdstippen zoals aangegeven in dit document.

Annulering

10°a. Eenzijdige annuleringen van inschrijvingen voor cursussen moeten altijd per aangetekende post of uitsluitend per e-mail naar contact@cll.be worden verzonden, of persoonlijk door de klant bij de receptie van het centrum waar hij/zij de cursus zou volgen (en waar hij/zij het annuleringsdocument ondertekent).

Behalve in geval van overmacht in de zin van artikel 3°, wordt de vergoeding voor eenzijdige beëindiging als volgt bepaald:

– Annulering meer dan 31 dagen voor de cursus: 8% van de cursusprijs;
– Annulering tussen 31 en 22 dagen voor de cursus: 15% van de cursusprijs;
– Annulering tussen 21 en 15 dagen voor de cursus: 30% van de cursusprijs;
– Annulering tussen 14 en 8 dagen voor de cursus: 50% van de cursusprijs;
– Annulering tussen 7 dagen en 1 dag voor de cursus: 75% van de cursusprijs ;
– Annulering op de dag van de cursus ofno-show: 100% van het cursusprijs.

10°b. Indien de opleiding op afstand werd aangekocht in de zin van artikel I.8, 15° van het Wetboek van economisch recht, heeft de klant-consument in de zin van artikel I.1, 2° van het Wetboek van Economisch Recht het recht aan het CLL mee te delen dat hij afziet van de met het CLL gesloten overeenkomst en aldus verzaakt aan de totstandkoming ervan. Dit moet zonder boete en zonder opgave van reden gebeuren binnen 14 kalenderdagen na de datum waarop het contract werd afgesloten.

Vóór het verstrijken van de in de vorige alinea bedoelde 14 dagen, moet de klant-consument het CLL via e-mail(contact@cll.be) op de hoogte brengen van zijn beslissing om het contract te herroepen.

Om dit te doen, kan de klant-consument :

– Ofwel het herroepingsformulier in bijlage 1 gebruiken.
– Ofwel een ondubbelzinnige verklaring afleggen waarin de beslissing om zich terug te trekken wordt uiteengezet.

De bewijslast met betrekking tot de uitoefening van het herroepingsrecht ligt bij de klant-consument in overeenstemming met artikel VI.49, § 4 van het Wetboek van Economisch Recht.

Het CLL zal dan alle van de klant-consument ontvangen betalingen terugbetalen zonder onnodige vertraging en en in alle omstandigheden binnen 14 dagen nadat de klant-consument via e-mail (naar het adres contact@cll.be) op de hoogte werd gebracht van zijn beslissing om af te zien van het contract en dus van de opleiding. Voor deze terugbetaling zal het CLL hetzelfde betaalmiddel gebruiken als datgene dat de klant-consument heeft gebruikt voor de initiële transactie, tenzij de klant-consument schriftelijk akkoord gaat met een ander betaalmiddel en op voorwaarde dat dit andere betaalmiddel geen kosten met zich meebrengt voor de klant-consument.

In overeenstemming met artikel VI.46, § 8 van het Wetboek van Economisch Recht, moet de klant-consument, indien hij toegang wenst te hebben tot de cursussen tijdens de herroepingstermijn van 14 dagen, dit uitdrukkelijk vragen aan het CLL en erkent hij uitdrukkelijk dat hij geen herroepingsrecht meer heeft zodra het contract volledig is uitgevoerd door het CLL, d.w.z. wanneer hij volledige toegang heeft tot de cursus waarvoor hij zich heeft ingeschreven.

In de zin van artikel VI.53, 1° van het Wetboek van economisch recht voert het CLL zijn dienst volledig uit zodra de klant-consument toegang krijgt tot de opleiding waarvoor hij zich heeft ingeschreven.

10°c. In het geval van lessen à la carte en individuele lessen met flexibele roosters, wordt elke les die niet minstens één werkdag voor de geplande afspraak wordt verplaatst, beschouwd als zijnde gegeven en dus gefactureerd. Om geldig te zijn moet een cursusuitstel ten minste 24 uur voor aanvang van de cursus schriftelijk worden doorgegeven via het e-mailadres contact@cll.be. Deze mogelijkheid tot kosteloos uitstellen geldt maximaal vier keer per bestelde cursussessie. Na vier keer uitstel worden alle uitgestelde lessen in rekening gebracht.

10°d. Voor officiële examens georganiseerd door het CLL (Test d’Evaluation du Français, Certificaat Nederlands als Vreemde Taal) wordt de vergoeding voor een eenzijdige annulering van de inschrijving voor het examen als volgt bepaald (behalve in geval van overmacht in de zin van artikel 3°):

– Annulering meer dan 20 werkdagen voor de geplande examendatum: 5% van het prijs van het examen;
– Annulering minder dan 20 werkdagen voor de geplande examendatum: 100% van prijs van het examen.

Opleidingsomstandigheden aanpassen

11° In het geval dat het aantal inschrijvingen voor een opleiding lager is dan het minimumaantal dat vereist is om de opleiding te openen, of in het geval van een belangrijke wijziging van de data of het aantal geplande uren voor een opleiding, behoudt het CLL zich het recht voor om, behoudens andersluidend akkoord tussen de partijen, de opleiding te annuleren tegen terugbetaling van het volledige bedrag dat door de klant voor de opleiding werd betaald.

Registratiekosten

12° De prijzen van de CLL-programma’s zijn inclusief alle taksen. Ze omvatten altijd een niet-terugbetaalbaar administratief inschrijvingsgeld van EUR 25.

13° Het inschrijvingsgeld moet ten laatste op de laatste werkdag voor de eerste dag van de sessie betaald worden. Het CLL behoudt zich het recht voor om de toegang tot de opleiding te weigeren aan elke persoon die het saldo van zijn inschrijving niet heeft betaald, onverminderd het recht van het CLL om de volledige betaling van het inschrijvingsgeld te eisen overeenkomstig artikel 10°bis(no show).

14°a Behoudens andersluidende aanvraag worden de facturen van het CLL per e-mail verstuurd naar het adres van de deelnemer of de natuurlijke of rechtspersoon die de opleiding financiert. Ze zijn contant betaalbaar.

14°b Wanneer de klant een consument is in de zin van artikel I.1, 2° van het Wetboek van economisch recht, is elke betalingsachterstand (= elke overschrijding van de contractuele of wettelijke betalingstermijnen) die de klant ten aanzien van CLL oploopt, onderworpen aan boek XIX van het Wetboek van economisch recht.

Als de klant-consument zijn schuld niet heeft betaald op de vervaldag, stuurt het CLL hem (per post of e-mail) een ingebrekestelling in de vorm van een eerste betalingsherinnering.

De klant-consument heeft dan veertien (14) kalenderdagen de tijd om de schuld te betalen.

Deze periode van veertien (14) kalenderdagen gaat in op de derde werkdag na de dag waarop de herinnering naar de klant-consument is verzonden. Wanneer de herinnering elektronisch wordt verzonden, begint deze periode van veertien (14) kalenderdagen op de kalenderdag die volgt op de dag waarop de herinnering naar de klant-consument is verzonden.
In geval van niet-betaling na het verstrijken van de termijn van veertien (14) kalenderdagen (zoals hierboven vermeld), wordt de schuld van de klant-consument verhoogd:

Achterstandsrente
Achterstandsrente wordt berekend tegen de basisrentevoet van acht procentpunten bedoeld in artikel 5, lid 2, van de wet van 2 augustus 2002 betreffende de bestrijding van betalingsachterstand;

EN

Een eenmalige uitkering waarvan het bedrag niet hoger mag zijn dan:

  • 20 als het uitstaande bedrag lager is dan of gelijk is aan 150 euro ;
  • 30 plus 10% van het verschuldigde bedrag op het deel tussen €150,01 en €500 als het uitstaande bedrag tussen €150,01 en €500 ligt;
  • 65 plus 5% van het verschuldigde bedrag voor het deel boven €500, tot een maximum van €2.000 als het uitstaande bedrag meer dan €500 is.

15° Behalve in naar behoren gemotiveerde gevallen van overmacht in de zin van artikel 3, moet eenieder die zich terugtrekt uit een sessie het volledige inschrijvingsgeld voor die sessie betalen.

16° Elke tussenkomst van de overheid in de betaling van het inschrijvingsgeld, in het bijzonder via de systemen van de opleidingscheque, de taalcheque en de ondernemersportefeuille (KMO-portefeuille in het Vlaamse Gewest), moet worden gespecificeerd bij de inschrijving en moet gebeuren volgens de geldende reglementering. De klant moet het bewijs van de interventie leveren
voor
De klant moet het bewijs van de tussenkomst voorleggen voor de aanvang van de cursus en blijft enkel het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd indien de tussenkomst niet wordt toegestaan. Deze tussenkomst kan geen betrekking hebben op cursussen die het voorwerp uitmaken van een promotieaanbieding of prijsvermindering.

Betalingen in termijnen

17° Het CLL biedt de mogelijkheid om bepaalde cursussessies gespreid te betalen volgens een vooraf vastgelegd betalingsschema. Deze optie is beschikbaar zonder extra kosten en alleen bij betaling met creditcard. Klanten die voor deze optie kiezen, verbinden zich ertoe hun belofte om in termijnen te betalen na te komen. In geval van niet-naleving van deze verbintenis of in geval van blokkering van de kredietkaart om welke reden dan ook, zal het CLL een toeslag van EUR 80 aanrekenen voor administratieve kosten, onverminderd het recht van het CLL om de volledige betaling van alle nog verschuldigde bedragen te eisen.

Deelname aan cursussen

18° De lokalen en de uitrusting die aan de deelnemers ter beschikking worden gesteld in het kader van hun opleiding, moeten redelijk en zorgvuldig worden gebruikt. Eventuele schade wordt in rekening gebracht aan de nalatige persoon.

19° Het CLL behoudt zich het recht voor om de toegang tot een opleiding te weigeren aan een deelnemer wiens gedrag de andere leden van zijn groep of de andere klanten van het CLL verhindert om de opleiding op een normale manier te volgen. Uitsluiting om disciplinaire redenen wordt niet vergoed of gecompenseerd.

Accommodatie boeken

20° Alle reserveringsaanvragen worden pas bevestigd na betaling van het volledige huurbedrag. In geval van annulering voor aanvang van de huurperiode is 50% van de totale huurprijs verschuldigd. Bij annulering na aanvang van de huurperiode blijft het volledige bedrag verschuldigd.

Verantwoordelijkheid van de klant

21° De klant is aansprakelijk voor alle schade die aan het CLL, zijn aangestelden en/of vertegenwoordigers wordt berokkend door zijn fout of ten gevolge van de niet-uitvoering van zijn contractuele verplichtingen. De fout wordt beoordeeld aan de hand van het gedrag van een voorzichtig en redelijk persoon in dezelfde omstandigheden.

Klachtenprocedure

22°a. Voor aanvang van de opleiding:
Als de klant een klacht heeft vóór het begin van de cursus, moet hij deze zo snel mogelijk per aangetekende brief of per brief met ontvangstbewijs indienen bij het CLL op het adres vermeld in punt d. van dit artikel.

22°b. Tijdens de opleiding:
Klachten die ontstaan tijdens de uitvoering van het contract moeten zo snel mogelijk worden ingediend, zodat naar een oplossing kan worden gezocht. Hiertoe dient de klant contact op te nemen met de verantwoordelijke van het CLL-centrum waar hij zijn opleiding volgt (cursussen in het centrum), met een vertegenwoordiger van CLL Business of met een vertegenwoordiger van het bedrijf of de instelling die de opleiding organiseert (cursussen in het bedrijf), of rechtstreeks met de kwaliteitsverantwoordelijke van CLL. De klacht moet schriftelijk worden ingediend en ten minste de feiten bevatten waarop de klacht is gebaseerd.

22°c. Na de opleiding:
Klachten die niet tijdens de cursus kunnen worden ingediend, of die niet naar tevredenheid zijn opgelost tijdens de cursus, moeten uiterlijk een week na het einde van de cursus worden ingediend bij het CLL, per aangetekende brief of schriftelijk tegen ontvangstbevestiging. Klachten die na deze termijn worden ingediend, zijn niet-ontvankelijk.

22°d. Contactgegevens van de Kwaliteitsverantwoordelijke van CLL: CLL Talencentra – Kwaliteitsverantwoordelijke – 25 Place de l’Université – B-1348 Louvain-la-Neuve – quality@cll.be .

Bijzondere voorwaarden: Bedrijven en instellingen

23° Bestellingen voor opleidingen worden per e-mail geplaatst. Na ontvangst van de bestelling ontvangt de klant een orderbevestiging per e-mail. Na ontvangst van deze bevestiging heeft de klant 48 werkuren om wijzigingen aan te brengen in de oorspronkelijke bestelling. Na deze periode wordt de bestelling als definitief beschouwd en is de klant gebonden aan het CLL.

24° Bij gebrek aan een specifieke procedure in hoofde van de klant, gespecificeerd in een offerteaanvraag of op de bestelbon, worden alle bestellingen van cursussen gefactureerd voor het totale bedrag van de bestelling als voorschot.

25° De facturen van het CLL zijn contant betaalbaar. Elk bedrag dat onbetaald blijft op zijn vervaldag wordt van rechtswege en zonder voorafgaande ingebrekestelling vermeerderd met een verwijlintrest van 1% per maand en een forfaitaire schadevergoeding van 10% met een minimum van 40 EUR.

26° Eenzijdige annuleringen van bestelde cursussessies moeten steeds per aangetekende brief of per e-mail aan cancel@cll.be gebeuren.

De vergoeding voor eenzijdige beëindiging is als volgt vastgesteld:

– Annulering tussen 31 en 22 dagen voor de geplande cursus: 15% van de cursusprijs;
– Annulering tussen 21 en 15 dagen voor de geplande cursus: 30% van de cursusprijs;
– Annulering tussen 14 en 8 dagen voor de geplande cursus: 50% van de cursusprijs;
– Annulering tussen 7 dagen en 1 dag voor de geplande cursus: 75% van de kosten van de cursus;
– Annulering vanaf de 1e dag van de cursus: 100% van de cursusprijs.

27° Elke les die niet minstens één werkdag voor de geplande datum wordt verschoven, wordt als gegeven beschouwd en dus gefactureerd. Om geldig te zijn moet een cursusuitstel ten minste 24 uur voor aanvang van de cursus schriftelijk worden doorgegeven via het e-mailadres cancel@cll.be. Deze mogelijkheid tot kosteloos uitstellen geldt maximaal vier keer per bestelde cursussessie. Na vier keer uitstel worden alle uitgestelde lessen in rekening gebracht.

28° Het CLL moet bij de bestelling op de hoogte worden gebracht van de procedures voor het rapporteren van opleidingen. Anders wordt de standaard CLL-procedure toegepast.

Speciale voorwaarden: cursussen en toetsen voor afstandsonderwijs

29° Definitie: taalcursussen en tests op afstand kunnen worden aangeboden door CLL via zijn platformen CLL Visio, Language Campus(LCampus), Language Examination Centre, Language Testing (L-Testing).

30° Hardware: om volledig gebruik te kunnen maken van de cursussen en tests van het CLL voor afstandsonderwijs, moet de gebruiker beschikken over de nodige hardware (computer, tablet of smartphone) en een abonnement bij een internetprovider. Het CLL kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele moeilijkheden om toegang te krijgen tot de site die te wijten zijn aan storingen van het internetnetwerk of toegangsbeperkingen die voorzien zijn in het interne netwerk van de klant.

31° Afwezigheid: als de gebruiker afwezig is(no show) bij een presentatie, zal deze zonder hem/haar plaatsvinden. Deze wordt niet vervangen en er wordt geen geld teruggegeven.

32° Uitstel: elke les die niet minstens één werkdag voor de geplande datum wordt uitgesteld, wordt als gegeven beschouwd en dus gefactureerd. Om geldig te zijn, moet de cursus direct door de gebruiker worden verplaatst naar het relevante platform.

33° Rechten van de gebruiker: de platformen voor afstandsonderwijs en testen van het CLL bieden de klant een niet-overdraagbaar, niet-exclusief en beperkt recht van toegang, gebruik en weergave van de inhoud van de platformen, op voorwaarde dat de gebruiker deze algemene voorwaarden naleeft. De materialen op de platformen worden uitsluitend aan de gebruiker verstrekt voor privé-, niet-commercieel gebruik. Bepaalde diensten op deze platformen zijn enkel beschikbaar voor geregistreerde gebruikers van het CLL of van elk van deze platformen.

Door te kiezen voor de aankoop van een abonnement of door zich te registreren voor een proefperiode op een CLL-platform, gaat de gebruiker ermee akkoord gebonden te zijn door de voorwaarden en bepalingen die in deze voorwaarden en bepalingen worden uiteengezet.

34° Gebruik van de platformen: het recht op toegang tot en gebruik van de platformen van het CLL is persoonlijk voor de gebruiker en kan niet worden overgedragen door de gebruiker aan een andere persoon of entiteit. Gebruikers hebben alleen recht op toegang tot en gebruik van deze platforms voor wettige doeleinden.

Gebruikers zijn verantwoordelijk voor het vertrouwelijk houden van hun persoonlijke account op deze platforms, hun gebruikersnaam en wachtwoord.

De gebruiker verbindt zich ertoe het CLL op de hoogte te brengen van elk ongeoorloofd gebruik van zijn account op een platform van het CLL. Voor een goede werking van de Dienst moet de gebruiker zijn/haar registratiegegevens actueel en juist houden. Als u dit niet doet, heeft dit invloed op de nauwkeurigheid en effectiviteit van de service.

CLL mag naar eigen goeddunken een gebruikersaccount beëindigen of een gebruikersnaam gekoppeld aan deze account wijzigen, herstellen of verwijderen, om welke reden dan ook (inclusief redenen die verband houden met illegaal of ongeoorloofd gebruik). Het CLL is niet verplicht om een register bij te houden van de accounts van de gebruikers, noch van de gegevens of informatie die de gebruiker eventueel heeft opgeslagen via de account en/of de Diensten.

De toegang tot en het gebruik van de platforms voor afstandsonderwijs en testen van CLL kan van tijd tot tijd worden onderbroken om verschillende redenen, waaronder, zonder beperking, defecten aan de apparatuur, periodieke updates, onderhoud of reparatie van dergelijke platforms of andere acties die CLL, naar eigen goeddunken, kan nemen.

35° Intellectuele eigendom: alle materialen op de platformen van het CLL, met inbegrip van de inhoud, teksten, afbeeldingen, software, audio- en videobestanden, documentatie, e-mail en de site blijven te allen tijde de exclusieve eigendom van het CLL of van zijn leveranciers. Deze materialen worden beschermd door internationale copyright-, handelsmerk- en andere intellectuele eigendomswetten. De gebruiker mag op geen enkele manier auteursrechtelijk beschermd materiaal, handelsmerken of andere eigendomsinformatie weergeven, verdelen, in onderlicentie geven, vertalen of reproduceren zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van CLL.

36°. Toegang en interferentie: de gebruiker verklaart:

– dat hij geen robot, spider, scraper, deep link of ander automatisch hulpmiddel voor het verzamelen of extraheren van gegevens, programma, algoritme of soortgelijke methodologie zal gebruiken om toegang te krijgen tot een platform voor afstandsonderwijs van CLL of een deel van een dergelijk platform, en dit niet zal verwerven, kopiëren of controleren, zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van CLL, die naar eigen goeddunken van CLL kan worden geweigerd;

– dat hij geen engine, software, tool, agent of ander apparaat of mechanisme (inclusief, maar niet beperkt tot, browsers, spiders, robots, avatars of intelligente agenten) zal gebruiken of proberen te gebruiken om te navigeren of te zoeken op een CLL Platform, met uitzondering van zoekmachines en zoekagenten die beschikbaar zijn via de Dienst en met uitzondering van algemeen beschikbare webbrowsers van derden (zoals Microsoft Explorer) ;

– geen bestanden te plaatsen of verzenden die virussen, wormen, Trojaanse paarden of andere vervuilende of destructieve functies bevatten, of die op een andere manier de goede werking van de CLL-platforms voor afstandsonderwijs verstoren;

– dat hij niet zal proberen om software die deel uitmaakt van de CLL-platforms voor afstandsonderwijs of er op een of andere manier deel van uitmaakt te ontcijferen, decompileren, disassembleren of onderwerpen aan reverse-engineering.

De normale tarieven en kosten van de operator van de gebruiker, zoals de kosten voor sms, zijn van toepassing wanneer de gebruiker een CLL-platform voor afstandsonderwijs opent met zijn mobiele apparaat.

In geval van overmacht of wijziging in omstandigheden

37°a Wanneer zich een geval van overmacht voordoet in de zin van artikel 3, kan het contract gesloten met het CLL onderworpen worden aan de volgende spreuken overeenkomstig de artikelen 5.100 tot 5.102 van het Burgerlijk Wetboek:

– worden opgeschort als het geval van overmacht het tijdelijk onmogelijk maakt om het contract uit te voeren en als het voor de partijen nog steeds nuttig is om de uitvoering van het contract te hervatten zodra het geval van overmacht voorbij is. Deze oplossing heeft de voorkeur en wordt als eerste in overweging genomen.

– worden ontbonden als het geval van overmacht de uitvoering van het contract definitief verhindert. Dit betekent dat de klant wordt terugbetaald voor het deel van het contract dat niet is uitgevoerd, d.w.z. de niet-uitgevoerde lessen, op het moment dat het geval van overmacht zich voordoet. Dit bedrag wordt proportioneel berekend op basis van de totale prijs die in het contract is overeengekomen, met uitzondering van de niet-terugbetaalbare vergoeding van EUR 25 (zie 12°).

37°b In geval van wijziging van omstandigheden verbinden partijen zich ertoe artikel 5.74 van het Burgerlijk Wetboek na te leven, dat bepaalt dat :

“Elke partij moet zijn verplichtingen nakomen, zelfs als nakoming lastiger is geworden, hetzij omdat de kosten van nakoming zijn toegenomen, hetzij omdat de waarde van de tegenprestatie is afgenomen.

De schuldenaar kan de schuldeiser echter vragen om opnieuw te onderhandelen over het contract om het aan te passen of te beëindigen als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:
1° een wijziging in de omstandigheden de uitvoering van de overeenkomst buitensporig bezwarend maakt, zodat zij redelijkerwijs niet kan worden verlangd;
2° deze wijziging onvoorzienbaar was bij het sluiten van de overeenkomst;
3° deze verandering niet kan worden toegeschreven aan de schuldenaar in de zin van sectie 5.225;
4° de schuldenaar dat risico niet op zich heeft genomen; en
5° de wet of het contract deze mogelijkheid niet uitsluit.

De partijen blijven hun verplichtingen tijdens de heronderhandelingen nakomen.

Indien nieuwe onderhandelingen worden geweigerd of niet binnen een redelijke termijn slagen, kan de rechtbank, op verzoek van een van beide partijen, de overeenkomst aanpassen om deze in overeenstemming te brengen met wat de partijen redelijkerwijs zouden zijn overeengekomen bij het sluiten van de overeenkomst indien zij rekening hadden gehouden met de gewijzigde omstandigheden, of de overeenkomst geheel of gedeeltelijk beëindigen op een datum die niet eerder kan zijn dan de gewijzigde omstandigheden en in overeenstemming met de door de rechtbank vastgestelde voorwaarden. De vordering wordt ingesteld en behandeld in een summiere procedure”.

Vergoeding

38°a In geval van terugbetaling door het CLL aan de klant zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

– Als de terugbetaling het gevolg is van de annulering van de cursus door het CLL, zal het CLL de volledige prijs van de cursus terugbetalen aan de klant.
– Als de terugbetaling het gevolg is van een vergissing of een fout van de klant, betaalt het CLL de volledige prijs van de cursus terug, verminderd met 25 EUR administratiekosten.

38°b Voor de terugbetaling van elk bedrag dat op een buitenlandse rekening is gestort, worden de volledige transactiekosten aan de klant in rekening gebracht.

38°c Voor de terugbetaling van elk bedrag dat met een creditcard is betaald, wordt een transactietoeslag van 2,5% in rekening gebracht door de klant.

Gegevensbeschermingsbeleid

39° Bij het beheer van de persoonlijke gegevens die het ontvangt van zijn klanten, leeft CLL de bepalingen na van de GDPR-verordening (EU) 2016/679 van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens. Het vertrouwelijkheidsbeleid met betrekking tot deze gegevens wordt gepresenteerd op onze website (https://www.cll.be/fr/confidentialite). De klant erkent dit beleid te hebben gelezen en aanvaardt de voorwaarden ervan.

Diverse

40° Behoudens andersluidende schriftelijke bepaling aan het CLL door de klant voor het begin van de cursus, kunnen getuigenissen, films, opnames of foto’s die betrekking hebben op de klant, waarin de klant wordt vermeld of die de klant voorstellen in het kader van de cursus, worden gebruikt voor promotiedoeleinden, ongeacht de vorm en de drager van deze acties.

Geschil

41° De contracten die in het kader van deze algemene verkoopsvoorwaarden met het CLL worden afgesloten, zijn onderworpen aan het Belgische recht.

42° In geval van geschil zijn alleen de vrederechter van het 2e kanton Waver en de rechtbanken van het gerechtelijk arrondissement Waals-Brabant bevoegd.