Entrée des cours de langues au CLL Bruxelles Entrée des cours de langues au CLL Bruxelles

Wie zijn we?

40 jaar expertise in taalleren!

Entrée des cours de langues au CLL Bruxelles

Onze geschiedenis

start

Oprichting

In 1984 besloot professor Woitrin, Algemeen Administrateur van de UCLouvain, een vzw op te richten die zich richt op het praktische taalonderwijs, bestemd zowel voor het grote publiek als voor studenten. Dit project werd goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de UCLouvain en er werd besloten de naam “Centrum voor Talen van Louvain”, afgekort CLL, aan de vzw te geven.

Het maatschappelijke doel van de vzw werd als volgt gedefinieerd: “Het doel van de vereniging is, zonder enig winstbejag, taalonderwijs te geven, dit onderwijs te bevorderen en te stimuleren, voornamelijk maar niet uitsluitend op de universitaire campussen van de Katholieke Universiteit Leuven.”

De oprichters van deze vzw waren: professor Jean Moulart, Algemeen Administrateur van de UCLouvain, professor Jean Demal, Vice-Rector aan de UCLouvain, de heer Jacques Van Roey, Directeur van de ILV van de UCLouvain, professor Guy Muraille, Wetenschappelijk Adviseur voor de Humane Wetenschappen aan de UCLouvain, de heer Marcel Pitance, Directeur van de Dienst Interne Controle aan de UCLouvain, de heer Jean-Marie Lechat, Directeur van de Administratie van het Erfgoed van de UCLouvain, de heer Raphaël Jacquerye, Kabinetchef van de Algemeen Administrateur van de UCLouvain, mevrouw de Galoscy, Directeur van het Instituut Libre Marie Haps en de heer Jacques Chapelle, Directeur van de vzw.

calendrier

Ontdek onze ‘Belangrijke data’

1987 Opening van CLL Namur
1994 Bouw van het CLL-gebouw in Louvain-la-Neuve, in de wijk de l’Hocaille.
1999 Oprichting van CLL Business, ons team dat zich richt op taalcursussen voor bedrijven en overheidsinstellingen.
2000 Oprichting van CLL Kids & Teens, ons team dat zich richt op de organisatie van cursussen en stages voor kinderen van 4 tot 17 jaar.
2005 Bouw van het grootste talencentrum van België, CLL Brussel, in Woluwe-St-Lambert.
2008 CLL wint het “Europese label voor innovatieve initiatieven in taalonderwijs”.
2010 Oprichting van L-campus (Language Campus), het Language Learning Hub van CLL, gewijd aan het volgen van taalopleidingen.
2012 Lancering van L-management (Language Management), het e-reporting platform van CLL voor bedrijven.
2014 CLL wordt door de CCI Parijs gekozen als officiële organisator van de Test d’Évaluation de Français (TEF) in Brussel.
2015 Lancering van het Language Examination Centre, dat de mogelijkheid biedt om “officiële” taalexamens af te leggen.
2016 CLL wordt een van de 47 ‘Institutional Affiliates’ van ALTE (Association of Language Testers in Europe).
2017 CLL wordt de enige Belgische school die wordt geaudit en goedgekeurd door de vereniging EAQUALS.
2018 CLL creëert Visiagora, het eerste platform voor onderwijs via video specifiek voor talen.
2020 LL voegt zich bij het Global Compact-initiatief van de VN, dat gericht is op sociaal verantwoord gedrag.
2021 CLL creëert de afdeling Digital Learning, gewijd aan pedagogische innovatie en het beheer van onze platforms.
2022 CLL ontwikkelt Visialingua, een platform voor taalonderwijs via video, gebaseerd op Kunstmatige Intelligentie.
2023 CLL slaagt met succes voor haar 9e kwaliteitsaudit “Qfor” voor opleidingsorganisaties.

  • CLL voegt zich bij het Target Gender Equality-initiatief van de VN.
  • Oprichting van het “Fonds CLL”, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Van 1984 tot 2023 heeft CLL 3.606.392 lesuren gegeven aan 699.515 deelnemers!

Onze missies

formateur

Onderwijs

Het bieden van kwalitatief, innovatief en toegankelijk taalonderwijs voor iedereen, door in te spelen op de behoeften en zich aan te passen aan de specifieke kenmerken van elk publiek.

visio

Onderzoek en innovatie

Het ontwikkelen van innovatieve onderwijsmethoden, opleidingsmodules en taaltests.

visio

Dienstverlening aan de samenleving

Door de impact van zijn onderwijs en innovaties, zijn regionale verankering en internationale samenwerkingen, zijn opleidingsprogramma’s voor docenten en zijn samenwerkingen met openbare instellingen, draagt het CLL bij aan de ontwikkeling van een meertalige en multiculturele samenleving.

Onze waarden

Gezelligheid – Innovatie – Transparantie – Respect – Professionaliteit – Verantwoordelijkheid

apropos

Onze partnerschappen

UCLouvain

Het CLL, opgericht door de UCLouvain 40 jaar geleden, heeft een rijke geschiedenis die ons heeft geleid naar uitmuntendheid in taalkunde, taalpedagogie en opleidings-technologieën. Diep geworteld in deze gemeenschappelijke geschiedenis, leidt onze Raad van Bestuur, die grotendeels bestaat uit vertegenwoordigers van de UCLouvain, ons met striktheid en moed naar nieuwe horizonten van innovatie en uitmuntendheid ten voordele van al ons publiek.

CCI Paris Île-de-France

In samenwerking met de Kamer van Koophandel en Industrie van Parijs Île-de-France (CCIP), zijn wij trots sinds 2014 de prestigieuze examens “Test d’Évaluation de Français” (TEF) in Brussel te organiseren. Dit partnerschap biedt een uitzonderlijke kans voor onze afdeling Frans als vreemde taal om zijn expertise in evaluatie verder te verfijnen, ten dienste van de liefhebbers van de Franstalige cultuur.

Taalunie

Sinds meer dan 10 jaar organiseren wij het examen Certificaat Nederlands als Vreemde Taal van de Taalunie. In samenwerking met de Taalunie bieden wij ook Nederlandstalige opleidingen aan in Louvain-la-Neuve voor toekomstige universitaire studenten. Dit partnerschap versterkt de missies van onze Nederlandstalige afdeling en consolideert ons engagement voor culturele en taalkundige onderdompeling in de Nederlandstalige wereld.

Actiris

Het CLL is trots partner te zijn van het project Chèque Langues van Actiris, om werkzoekenden te helpen zich te onderscheiden en hun taalkennis te verbeteren, of zelfs de beheersing van een nieuwe taal (Frans, Nederlands of Engels) te verwerven.

Onze hulpmiddelen tot uw dienst

visio

Lcampus® (Language Campus) is het Language Learning Hub van het CLL, dat een interactieve virtuele ruimte biedt voor een vlotte communicatie tussen trainers en deelnemers. De leerlingen vinden er gemakkelijk de inhoud van hun programma, de te voltooien taken, digitale bronnen, aanvullende materialen, niveautests, een berichtenservice, een cursuskalender en een forum.

visio

Lfeedback® (Language feedback) is een platform dat de toegang tot onze tussentijdse en eindbeoordelingsformulieren vereenvoudigt, en een essentieel hulpmiddel vormt om de kwaliteit van onze diensten nog effectiever te beheren.

visio

Ltesting® (Language Testing), ons innovatieve platform, biedt directe en gemakkelijke toegang tot niveautests en eindexamens in meer dan 24 talen. Onze tests, die strikt gevalideerd zijn, kenmerken zich door hun snelheid en grondige analyse van de vier taalkundige vaardigheden, waardoor een volledige beoordeling van het werkelijke niveau van de deelnemer wordt gegarandeerd.

visio

Lmanagement® (Language Management) biedt de opleidingsverantwoordelijke in bedrijven een complete en dynamische oplossing, waarmee hij/zij direct toegang heeft tot alle belangrijke opleidingsgegevens van de medewerkers, van de planning tot de facturatie, inclusief de voortgang van de opleiding en de aanwezigheid. Deze speciale interface biedt een real-time overzicht, waardoor een snelle en nauwkeurige evaluatie van de effectiviteit van de opleidingen mogelijk is, en vergemakkelijkt zo de aanpassing van het opleidingsbeleid voor optimale resultaten.

visio

Het platform LINGONIA® verandert elke les van onze taalcursussen voor kinderen in een spannend avontuur! Onze jonge leerlingen worden ondergedompeld in een interactieve wereld, geleid door hun docent door boeiende ontdekkingen. Naast de inhoud van hun lessen hebben ze toegang tot een verscheidenheid aan speelse bronnen om hun leerervaring te verrijken, waar ze zich ook bevinden.

Onze certificeringen

Het CLL hecht veel waarde aan de kwaliteit van zijn opleidingen. Onze onderwijsteams zijn voortdurend betrokken bij het waarborgen van deze kwaliteit, van de creatie van programma’s tot het volgen van de cursussen, inclusief de voortdurende opleiding van de docententeams. En deze kwaliteit wordt gecertificeerd door externe organisaties na strenge inspecties.

Onze MVO-verbintenissen

Sinds zijn oprichting voert het CLL zijn missies uit met oog voor het belang van alle belanghebbenden. We nemen een sociaal verantwoorde houding aan door ons in te zetten voor het integreren en bevorderen van verschillende principes met betrekking tot economische ontwikkeling, werkgelegenheid, diversiteit en inclusie, het verminderen van de impact op het milieu en de inzet voor de energietransitie.